Новини

Повітряно-десантні війська РФ в Україні зазнали великих втрат – розвідка Великої Британії

Повітряно-десантні війська ЗС РФ використовувалися із самого початку повномасштабного вторгнення в Україну, але їхнє використання було неефективним.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії, пише ТСН.

Зокрема, російські війська намагалися наступати на Київ через аеродром Гостомель у березні, у квітні воювали на Ізюмському напрямку, а у травні форсували Сіверський Донець в Білогорівці.

Британська розвідка повідомляє, що РФ зазвичай залучає ПДВ до виконання дуже складних військових операцій.

“ПДВ чисельністю 45 000 осіб складається здебільшого з професійних контрактників. Його члени користуються елітним статусом й отримують додаткову оплату”, – повідомляє британська розвідка.

У війні проти України російські десантники зазнали великих втрат, бо використовувалися в операціях, які більш підходять для важкої броньованої піхоти.

Британска розвідка вважає, що таке використання ПДВ, “відображає стратегічне неправильне управління цим потенціалом і нездатність Росії забезпечити перевагу повітря”.

“Нездатність передбачати український опір та подальша самозаспокоєність російських командирів призвели до значних втрат багатьох найбільш елітних підрозділів Росії”, – підсумували у розвідці Великої Британії.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.