Новини

«Їхня ціль – стримати нас»: експерт – про ймовірність загрози з Придністров’я

Військовослужбовці РФ, які дислокуються на території Придністров’я, для України не є серйозною загрозою. Проте їх можуть використовувати для стримування частини наших формувань.

Таку думку у коментарі molbuk.ua висловив військовий експерт Ігор Козій на запитання, чи варто нам сприймати всерйоз загрозу з так званої ПМР.

“Цю загрозу слід сприймати рівно настільки, наскільки вона сьогодні оцінюється розвідною спільнотою. Півтори тисячі військовослужбовців РФ, які добре знають, що таке “Букет Молдавії” (марка десертних ароматизованих вин, які виготовляють на однойменному заводі в Дубоссарах – авт.), але погано знають, що таке українські вояки, не є серйозною перешкодою для нас”, – переконаний експерт.

Однак ця перешкода може бути використана з якоюсь метою. Одна з цих цілей – утримання певних наших формувань із метою нейтралізації цих придністровських угрупувань, які знаходяться на території так званої ПМР, додав Ігор Козій.

“Проте це питання повинно вирішуватися спільно з Молдовою. Тому що це – їхня територія”, – зауважив співрозмовник.

Раніше Ігор Козій наголошував, що Буковині постійно потрібно пам’ятати про територіальну близькість Придністров’я і можливу небезпеку звідти.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.