Новини

Факультет фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ ім. Ю. Федьковича запрошує на навчання у 2022-2023 н.р.*

Навчання забезпечують досвідчені викладачі, доктори та кандидати наук. Студенти мають змогу навчатись у спеціально обладнаних залах, аудиторіях та лабораторіях, здійснювати практичну підготовку у закладах охорони здоровʼя, реабілітаційних центрах та закладах освіти для дітей з особливими освітніми потребами міста і області та за кордоном.

Фізичні терапевти – це професіонали у галузі охорони здоров’я, що займаються визначенням і максимальним покращенням якості життя та рухового потенціалу людини в процесі розвитку, профілактики, лікування / втручання, абілітації та реабілітації.

В рамках своїх компетенцій фізичні терапевти:

• Проводять комплексне обстеження пацієнта
• Оцінюють результати обстеження та роблять клінічно обґрунтовані висновки
• Визначають прогноз на відновлення та план втручання
• Консультують пацієнта в рамках своїх компетенцій і при необхідності скеровують пацієнта до інших фахівців
• Впроваджують програму терапевтичного втручання, аналізують результати, вносять корективи
• Надають рекомендації

Сфери професійної діяльності випускників:

˗ фізичний терапевт в реабілітаційних центрах, лікувально-профілактичних та навчально-реабілітаційних закладах,
˗ асистент ерготерапевта,
˗ кінезітерапевт,
˗ масажист та спортивний масажист,
˗ фізичний терапевт та асистент ерготерапевта у спеціальних школах-інтернатах, закладах для людей похилого віку та людей з інвалідністю;
˗ фізичний терапевт спортивних команд, оздоровчо-спортивних центрів та центрів “Інваспорту”.

Чому варто навчатись на кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги:

– Кафедра готує спеціалістів, яких потребує галузь охорони здоровʼя для відновлення працездатності та повернення до повноцінного життя кожної людини;
– Студенти кафедри мають можливість навчатися в нових спеціально оснащених аудиторіях та лабораторіях, а також проходити практику у провідних реабілітаційних центрах міста та області з можливим подальшим працевлаштуванням;
– Студенти можуть вдосконалювати та розробляти реабілітаційні програми, які можна впроваджувати в практичну медицину;
– До читання лекцій на кафедрі залучаються провідні фахівці у фізичній терапії з різних куточків України;
– На практичних заняттях та семінарах проводять майстер-класи практикуючі фізичні терапевти з досвідом роботи у дитячих, інсультних, спортивно-відновних реабілітаційних центрах.
– Студенти кафедри мають можливість підтримувати та покращувати стан свого здоровʼя на просторих оснащених спортивних майданчиках та залах, а також є можливість відвідувати різноманітні спортивні гуртки;
– Студенти кафедри можуть всебічно розвиватись і приймати участь у волонтерській діяльності, у творчих та спортивних конкурсах.
– На кафедрі створені належні умови для підтримки наукового розвитку студента, участі у фахових конкурсах наукових робіт, міжнародних та всеукраїнських конгресах та конференціях;
– Університет входить у десятку кращих закладів вищої освіти України з чотирьохсот двадцяти.

Для вступу за рівнем вищої освіти “бакалавр” абітурієнти подають:

• результат національного мультипредметного тесту (2022р.) та мотиваційний лист
або
• сертифікати ЗНО за 2019-2021 роки з дисциплін:
– українська мова
– математика або біологія
– фізика або хімія.
Для вступу за рівнем вищої освіти “магістр” абітурієнти складають фахове вступне випробування та подають мотиваційний лист.

Для студентів, які проживають у районах області або інших містах є можливість поселення у гуртожитку.

Кафедра фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги
Факультет фізичної культури та здоров’я людини:
вул. Небесної сотні (Стасюка), 4-д
тел. (0372) 509497,
моб. +38 (099) 632 64 85, +38 (050) 688 95 40, +38 (050) 671 27 15

Е-mail: fizreabil-dpt@chnu.edu.ua
Наш сайт: fizreab.chnu.edu.ua

Чому варто навчатися на кафедрі фізичної культури та основ здоров’я? Учитель – це гордість та приклад для майбутнього покоління, а у нас ви зможете поєднати заняття вашим улюбленим видом спорту із здобуттям престижної професії.

У нас:

– навчання безкоштовне, за рахунок державного замовлення, так і за кошти фізичних осіб;
– навчання здійснюється за двома освітньо-кваліфікаційними рівнями –бакалавр та магістр;
– студентам надається гуртожиток.

b]Після закінчення нашого закладу освіти випускники можуть застосовувати набуті компетентності у таких сферах професійної діяльності:[/b]
* учитель фізичної культури у закладі загальної середньої освіти (школі);
* викладач фізичного виховання у закладі вищої освіти та закладі фахової передвищої освіти, професійно-технічному закладі;
* учитель “Основ здоров’я” у закладі загальної середньої освіти (школі);
* учитель “Захисту України” у закладі загальної середньої освіти (школі);
* інструктор з фізичної культури у закладі дошкільної освіти;
* організатор (інструктор) туристичної роботи в установах та зонах масового відпочинку населення;
* методист з фізичної культури в закладі освіти;
* інструктор (організатор) оздоровчої роботи в освітньому закладі;
* працівник державних або громадських органів управління в сфері фізичної культури;
* керівник фізичної підготовки у збройних та силових формуваннях.

Впродовж навчання студенти мають змогу підвищувати свою майстерність у спортивних секціях ЧНУ за обраним видом спорту та брати участь у змаганнях різного рангу.

Після закінчення 2 курсу хлопці та дівчата мають змогу вступити та навчатись на військовій кафедрі.

Протягом навчання студенти проходять навчальні практики у закладах загальної середньої освіти, фахової передвищої та вищої освіти, зимовий табірний збір у смт. Ворохта та турпохід на вершину Українських Карпат г. Говерла.

Для вступу за рівнем вищої освіти “бакалавр” на основі ПЗСО абітурієнти подають:

– на бюджет: результати національного мультипредметного тесту; мотиваційний лист; заяву;
– на контракт: мотиваційний лист; заяву.

Для вступу на основі диплома ОКР “Молодший спеціаліст”, ОС “Молодший бакалавр” та ОПС “Фаховий молодший бакалавр” абітурієнти подають:

– на бюджет: результати національного мультипредметного тесту 2022 р. або дві предметні оцінки ЗНО 2019-2021 років; мотиваційний лист; заяву;
– на контракт: мотиваційний лист; заяву.

Для вступу за рівнем вищої освіти “магістр”:
– на бюджет: абітурієнти складають іспит за спеціальністю в закладі освіти; подають мотиваційний лист; заяву;
– на контракт: мотиваційний лист; заяву.

Реєстрація електронних кабінетів – з 1 липня.

Для абітурієнтів, які прийняли рішення навчатися на спеціальності “Середня освіта (Фізична культура)”, науково-педагогічний склад кафедри надає безкоштовні консультації.

Для отримання консультацій щодо вступу та допомоги при оформленні вступних документів, будь ласка, звертайтеся на кафедру фізичної культури та основ здоров’я до Мосейчука Юрія Юрійовича за тел. моб. 0509512412, 0678690370 або Васкана Івана Георгійовича 0992255240, e-mail: fiz.kult.zl@chnu.edu.ua

Сертифікат про акредитацію: серія НД № 2588449 МОНУ від 31.07.2017 р.

Чому саме 017 “Фізична культура і спорт”?

• Реальні перспективи працевлаштування більшості наших випускників за фахом: тренер, тренер-викладач з обраного виду спорту; фітнес-тренер; інструктор-методист з фізичної культури і спорту, спортивної школи, фітнес-комплексу (залу); інструктор з оздоровчо-спортивного туризму, зі стройової та фізичної підготовки; фахівець у сфері фізичної рекреації, анімаційної та спортивно-масової роботи; викладач з фізичної культури і спорту в закладах вищої освіти; методист з фізичної культури.

• Здобуття вищої освіти в одному із провідних університетів України під патронатом колективу висококваліфікованих і досвідчених співробітників кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту, які працюють на засадах сутності, ключових ідей, форм і методів педагогіки співробітництва та реалізують гуманістичні цінності у процесі взаємодії зі студентами.

• Цікава теоретико-методична підготовка. Формування знань студентів відбувається в умовах модернізації професійної підготовки фахівців з фізичної культури і спорту із використанням інноваційних технологій організації освітнього процесу на базі сучасного аудиторного фонду.

• Актуальна спортивна та фітнес підготовка. Набуття фахового рухового потенціалу студентів карбується засобами спортивних та фітнес практикумів: зі спортивних ігор (волейбол, баскетбол, футбол, гандбол, теніс, теніс настільний, бадмінтон); зі спортивних єдиноборств (панкратіон, дзюдо, самбо); з плавання; з легкої атлетики; з гімнастики; з пауерліфтингу; зі спортивного орієнтування та туризму; з лижного спорту; з фехтування; за видами оздоровчої рухової активності (фітнес, хореографія, аеробіка, аква-аеробіка); підготовка за індивідуальною програмою спортивного удосконалення (стрільба з лука, велоспорт, греплінг, рукопашний бій, художня гімнастика, бокс).

• Фахові ознайомчі та виробничі практики. Проходження фахових практик студентів реалізується в умовах реального спектру сучасних локацій майбутнього працевлаштування: на відділеннях з видів спорту в ДЮСШ, СДЮШОР, ШВСМ; у спортивних та фітнес клубах; у спортивних федераціях; на оздоровчо-рекреаційних базах у формі літніх та зимових табірних зборів.

• Спортивні змагання. Забезпечення студентів можливістю участі у спортивних змаганнях Університетського, Всеукраїнського та Міжнародного рівня.

• Мистецькі та рекреаційні заходи. Втілення програм діяльності студентського парламенту та профкому університету щодо виявлення індивідуальних творчих здібностей, проведення цікавого дозвілля за участі студентів у мистецьких і рекреаційних конкурсах, квестах, заходах.

• Наукові колаборації. Реалізація ініціатив провідних науковців кафедри ТМФВіС за напрямом залучення студентів до розробки наукових проектів та їх репрезентації на науково-практичних конференціях університетського та Всеукраїнського рівнів.

• Студентське містечко. У студмістечку університету діє сім гуртожитків. У приміщеннях гуртожитків створені належні соціально-побутові умови для комфортного проживання студентів.

Які особливості та основні етапи вступу на навчання за спеціальністю 017 “Фізична культура і спорт”?

Вступ на здобуття освітнього ступеня “Бакалавр” на основі атестата про повну загальну середню освіту. Тривалість навчання – 4 роки.

Особливості вступу

– Для вступу на місця за кошти бюджету та на контракт враховуватимуться результати творчого конкурсу з фізичної підготовленості (ТК), який може проводитись у дистанційній формі. Подання документів і підтвердження місця навчання здійснюватиметься через Інтернет.
– Для конкурсного відбору осіб на місця за кошти фізичних або юридичних осіб, відповідно до Правил прийому можуть використовуватись тільки результати розгляду мотиваційних листів.

Конкурсний бал розраховується за такою формулою:
Конкурсний бал (КБ) = ТК (оцінка творчого конкурсу з фізичної підготовленості).

ТК передбачає виконання комплексу тестів (чотири фізичні вправи), які спрямовані на визначення швидкісного, силового та координаційного потенціалу вступника.

Підсумкова оцінка результату ТК обчислюється як сума балів за участь у творчому конкурсі (100 балів) та балів за виконання комплексу тестів (0–100 балів). Максимальна кількість балів за ТК дорівнює 200.

Остаточно конкурсний бал множиться на регіональний (РК) та галузевий (ГК) коефіцієнти шляхом його множення на їх добуток.

Основні етапи вступу

– Реєстрація електронних кабінетів – з 1 липня.
– Реєстрація на творчий конкурс з фізичної підготовленості (ТК) – з 1 липня.
– Проведення ТК – з 1 до 18 липня (бюджет+контракт), з 9 до 16 серпня (тільки контракт).

Подання заяв для вступу – з 29 липня до:
8 серпня – для осіб, які вступають на основі ТК (який складатиметься з 9 до 16 серпня);
23 серпня – для осіб, які вступають за результатом ТК, який був складений з 1 до 18 липня.

Оприлюднення рейтингових списків на бюджет – не пізніше 29 серпня.
Підтвердження бажання навчатись на бюджеті – 2 вересня до 18:00.
Зарахування: бюджет – 5 вересня; контракт – не пізніше 30 вересня.
Переведення на вакантні місця – до 19 вересня.

Вступ на здобуття освітнього ступеня “Бакалавр” на основі диплома

ОКР “Молодший спеціаліст”, ОС “Молодший бакалавр” за спеціальністю 017 “Фізична культура і спорт” Тривалість навчання – 2 роки.
ОКР “Молодший спеціаліст”, ОС “Молодший бакалавр” (усі інші спеціальності), усі спеціальності ОПС “Фаховий молодший бакалавр”. Тривалість навчання – 3 роки.

Особливості вступу

Для вступу на місця за кошти бюджету враховуватимуться результати НМТ (українська мова) або ЗНО 2019-2021 н.р. (українська мова та література / українська мова) – перший предмет та НМТ з математики або ЗНО з математики 2019-2021 н.р. – другий предмет.

Для вступу на місця за кошти фізичних або юридичних осіб – один предмет НМТ або ЗНО 2019-2021 н.р. (перший предмет) та один предмет НМТ або ЗНО 2019-2021 р.н. на вибір вступника (другий предмет). Замість другого предмету може бути складання творчого конкурсу з фізичної підготовленості (ТК).

Основні етапи вступу

– Реєстрація електронних кабінетів – з 01 липня до 1800 23 серпня 2022 року.
– Подання заяв – з 29 липня до 1800 23 серпня 2022 року.
– Участь у творчих конкурсах, індивідуальних усних співбесідах (для пільгових категорій) – з 25 до 28 серпня 2022 року.

Вступ на здобуття освітнього ступеня “Магістр” на основі диплома ОС “Бакалавр”, ОС “Магістр” (“Спеціаліст”). Тривалість навчання – 1,5 роки.

Особливості вступу

Для вступу на місця державного або регіонального замовлення враховуються результати фахового іспиту при вступі. Іспит для вступу проводиться у вигляді тестового контролю знань
https://drive.google.com/file/d/1p3DcUeu_RSWg60DZ3jxyCnzsnMctIAPj/view

Для вступу на місця за кошти фізичних або юридичних осіб тільки результати розгляду мотиваційних листів (відповідно до Правил прийому).
Основні етапи вступу

– Реєстрація електронних кабінетів – з 1 серпня по 1800 15 вересня 2022 року.
– Подання заяв для вступу розпочинається 16 серпня та завершується о 18:00 15 вересня 2022 року.
– Проведення фахових іспитів після 15 вересня.

Наша адреса
Факультет фізичної культури та здоров’я людини
5813, м. Чернівці, вул. Небесної Сотні, 4Д
Кафедра теорії та методики фізичного виховання і спорту

Телефони для довідок
Інформація щодо вступу на бакалаврат:
Наталія Олександрівна – 050 158 26 13
Тетяна Борисівна – 050 673 24 83
Сприяння у створенні електронного кабінету: Леся Михайлівна – 097 841 16 82
Інформація щодо вступу на магістратуру:
Лариса Василівна – 099 037 84 82

Інформація 017 “Фізична культура і спорт” на веб-сайтах та у соціальних мережах
Instagram: physical_culture_sport_chnu
Facebook: fks.chnu
Site: www.fks.chnu.edu.ua

Ліц. Наказ МОНУ від 01.08.2019 р. №948-л

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.