Новини

Зроблять нові лавочки та освітлення: яким буде оновлений сквер у центрі Чернівців

У Чернівцях почали реконструювати сквер на вулиці М. Кордуби. Для цього не будуть використовувати кошти з міського бюджету, а залучать кошти меценатів.

Про це розповів заступник міського голови Василь Зазуляк.

“У нас було фінансування на відновлення трьох скверів — на вулицях М. Кордуби, І. Підкови та Емінеску. Але наразі ситуація у країні така, що гроші на капітальні видатки не направляються. Ми маємо можливість залучити кошти меценатів. Тому взялися реалізовувати проєкт, який вже розроблявся”, – пояснює заступник міського голови Василь Зазуляк.

За словами Василя Зазуляка, у сквері не будуть виконуватися капітальні роботи, але він набуде зовсім нового вигляду.

“Замінимо мощення, встановимо нові лавочки. Пам’ятник Францу Йосипу у сквері залишиться, ми його підсвітимо. Лавочок у сквері буде більше лавочок – 42 штуки. Їх розташують зонально, деякі навіть підсвітять. Підсвітять і центральну алею скверу, яку планують розширити. Встановлять нові ліхтарі. Фонтану, як це зробили у сквері біля ЧНУ, не буде”, – розповідає Василь Зазуляк.

На відновлення скверу планують витратити 4,5 мільйони гривень, але вона може і зрости.

“Основним меценатом буде мер Роман Клічук. Також до фінансування хочуть долучати заможних випускників школи, яка знаходиться поруч. Можливо, вони зможуть допомогти облаштувати сквер: закуплять вуличні меблі чи посприяють озелененню”, – розповів Василь Зазуляк.

Проект поки не оприлюднюють, бо планують вносити зміни.

“У місті зараз з’явилося багато фахівців, які через війну переїхали до Чернівців. Ми хочемо скористатися їхнім досвідом, щоби зробити сквер ще кращим”, – пояснив Василь Зазуляк.

Щоби у сквері нічого не пошкодили, тут планують встановити відеоспостереження. Роботи у сквері планують завершити до Дня незалежності — 24 серпня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.