Новини

Скільки українців заразилися COVID повторно, – Центр громадського здоров’я

В країні за весь час пандемії офіційно зареєстровано 1 тис. 362 випадків повторного захворювання на ковід.

Про це повідомив під час пресконференції генеральний директор Центру громадського здоров’я України Роман Родина.

“Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз і були внесені в систему епіднагляду як одужалі. Через певний час у них знову було поставлено діагноз COVID-19. Станом на 16 березня таких людей було 1 тис. 362, за даними обласних лабораторних центрів, які збирають інформацію про випадки”, – сказав він.

Водночас директор ЦГЗ підкреслив, що зараз немає доказів, що один і той самий штам спричинив хворобу.

“Але це означає, що, якщо людина перехворіла і пройшов певний час після хвороби, то вона не може захворіти повторно”, – наголосив Родина.

Він зазначив, що інтервал між випадками захворювання коливається.

“Цей проміжок часу коливався від 2 до 8 місяців”, – сказав керівник ЦГЗ.

Щодо тривалості імунітету, коли йдеться про гарантований період, що людина не захворіє — наразі науково це ще не встановлено.

“Зверну увагу, що не існує зараз такого титру антитіл або, як ми кажемо, концентрації антитіл, згідно з якою ми можемо сказати, що людина захищена або не захищена. У цьому плані ще ведуться дослідження… Тобто коли людина каже, що в неї є антитіла, це не означає, що вона абсолютно захищена одразу і зараз, тому що наука зараз не знає, які є титри антитіл для того, щоб убезпечити на 100% або на якийсь певний відсоток людей від зараження ковід”, – розповів він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.