Новини

У міськраді Чернівців розповіли, чому не можуть капітально відремонтувати дороги

Фото з фейсбук-сторінки Євгенія Маховікова

У міській раді Чернівців пояснили, що наразі проводити капітальний ремонт доріг не можуть за кошти міста, тому шукають альтернативні варіанти.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав заступник міського голови Євгеній Маховіков, пише molbuk.ua

За його словами, всі гроші міста проходять через Єдиний казначейський рахунок. Через воєнний стан Казначейство проводить розрахунки лише за дуже вузький перелік робіт. Йдеться про критичні роботи для підтримки життєдіяльності міста, гуманітарку, соціалку, заходи для військових та підтримки переселенців.

“Тобто якщо зараз почнемо капремонт вулиці – вулицю розриють, але ремонт не закінчать, адже проплатити за такі роботи наразі неможливо. Ба більше, наразі бувають затримки у фінансуванні навіть тих робіт, які нам дозволені. Відтак від деякої поточної роботи поки прийдеться відмовитися”, – написав Маховіков.

Влада міста шукає альтернативні варіанти, щоб капремонт доріг проводився – “ведемо перемовини з бізнесменами та меценатами, аби вони проспонсорували проєкти, співпрацюємо з міжнародними фінустановами та донорами, аби залучити гранти”.

“Шановні бізнесмени та підприємці! Якщо ви готові долучитися до розвитку та благоустрою свого міста, навіть якщо це про щось незначне – ми радо співпрацюватимемо з вами. Спільними зусиллями, незважаючи ні на що, зробимо Чернівці комфортними!”, – додав Євгеній Маховіков.

Раніше повідомлялося, що за кошти меценатів має розпочатися відновлення благоустрою у сквері на вулиці Кордуби.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.