Новини

Стати держслужбовцем буде легше: що змінилося

В Україні скасували конкурсу для призначення на посади державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, на посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій.

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Реформа державного управління.

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Закону “Про правовий режим воєнного стану” щодо функціонування місцевого самоврядування у період війни.

Для призначення на посаду достатньо заяви, заповненої особової картки та документів, що підтверджують наявність громадянства України, освіти, досвіду роботи згідно з вимогами, встановленими щодо відповідних посад.

Передбачається, що кандидатам не доведеться подавати електронну декларацію про майновий стан і доходи, сертифікати володіння державною мовою.

Крім того, щодо кандидатів у цей період не проводиться спеціальна перевірка, передбачена Законом України “Про запобігання корупції”, та перевірка, передбачена Законом України “Про очищення влади”.

У разі призначення за спрощеною процедурою слід врахувати такі обставини:

Призначені без конкурсу службовці не зможуть бути переведені на інші посади держслужби або посади в органах місцевого самоврядування.
Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше 6-ти місяців з дня його припинення чи скасування, на такі посади оголошуються конкурси.

Граничний строк перебування призначеної без конкурсу особи на посаді – 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Особи, призначені у період дії воєнного стану посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій подають декларацію, сертифікат про володіння державною мовою, протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Службовці, звільнені з посад служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, протягом одного року після припинення чи скасування воєнного стану можуть бути прийняті на рівнозначні або нижчі посади служби в органах місцевого самоврядування без проведення конкурсу.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.