Новини

Експерт розповів про західну суперзброю, яка може допомогти ЗСУ змінити хід війни

Україна може отримати від західних партнерів реактивні системи залпового вогню з радіусом ураження до 300 км, які змінять характер ведення бойових дій і весь хід російсько-української війни.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу Freedom.

За його словами, на сьогодні дуже мало західного озброєння, яке може дозволити Україні вести безконтактну війну з Росією.

“Дуже мало такого озброєння, яке може бути поставлено нам. Це можуть бути в основному реактивні системи залпового вогню типу MLRS і HIMARS. Річ у тому, що вони універсальні пускові установки, і до них можуть застосовуватися як реактивні снаряди з дальністю стрільби від 40 до 120 км, так і оперативно-тактичні ракети з дальністю пуску до 300 км. Це буде єдиний спосіб дистанційного ведення війни. Все інше, та ж артилерія, просто дає нам перевагу в дальності і точності стрільби”, – стверджує Жданов.

Зазначимо, що доля нових РСЗВ для України може вирішитися вже 23 травня. Саме в понеділок відбудеться онлайн-зустріч міністрів оборони понад 40 країн “Рамштайн-2”, присвячена ситуації в Україні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.