Новини

Громадський простір у центрі Чернівців: на зупинці встановлять скло, проте завершити проєкт поки неможливо

Громадський простір на перехресті вулиць Б. Хмельницького та Лесі Українки в історичному центрі Чернівців досі не завершили. Повністю його завершити наразі немає можливості через брак коштів.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк.

За його словами, наразі є змога лише встановити скло на зупинці. А от на запчастини немає грошей.

“Фірма-підрядник пообіцяла, що ближчим часом встановлять скло. Воно, на щастя, уже приїхало, зараз для нього готують кріплення і встановлять. Проте оскільки ми нічого платити не можемо, то фірма сказала, що у них уже грошей немає від слова “взагалі”. Тож підсвітку і закупку необхідних запчастин для того, щоби працював світлофор, вони просто не “потягнуть” без наших проплат”, – сказав Зазуляк.

Проте надія все ж є, додав чиновник.

“Я дуже сподіваюся, що, можливо, трохи покращиться ситуація. Нам ЄС та США обіцяють якусь підтримку. Можливо, будуть уже кошти на оплату витрат, пов’язаних із війною. І тоді ми зможемо завершити бодай ті роботи, які розпочали”, – зауважив посадовець.

Днями підрядник покрив металеві конструкції захисними рідинами, завершив облаштування смітників.

Капітальний ремонт перехрестя вулиць Лесі Українки та Богдана Хмельницького в історичному центрі міста розпочали ще всередині серпня 2021 року.

Нагадаємо, капітальний ремонт перехрестя вулиць Хмельницького та Університетської у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги “Місто для людей: дружнє до пішоходів середмістя” реалізують за співфінансування Чернівецької міськради та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Співфінансування від GIZ – 50 тисяч євро (1,5 мільйона гривень), а 150 тисяч євро (4,5 мільйона гривень) – з міського бюджету. Підрядник – фірма “Грейп 2002”, яка виграла тендер на проведення робіт.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.