Новини

Окупанти зосередилися на Донбасі, але наступ не приносить їм успіхів – Генштаб

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на Донеччині та Луганщині, де проводить безуспішні наступи та контратаки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 18:00.

“Основні зусилля противник зосереджував на Донецькому напрямку, де застосовував авіацію, артилерію та міномети. На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури з території Республіки Білорусь”, – йдеться у повідомленні.

Водночас на Сіверському напрямку противник продовжує обладнання додаткових вогневих позиції та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей, а також веде повітряну розвідку безпілотниками для уточнення положення українських підрозділів, позицій артилерії і маршрутів висування.

Цієї доби ворог обстріляв з артилерії та мінометів прикордонні населені пункти Сумської області: Есмань, Сопич та Середина-Буда.

Крім того, на Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих позицій і недопущенні просування Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої території, а в окремих районах намагався проводити безуспішні контратаки для відновлення втрачених позицій.

“Тривають бойові дії в районах населених пунктів Тернова та Борщова. Ворог веде посилену повітряну розвідку”, – додали у Генштабі.

Також на Слов’янському напрямку противник здійснював обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Пришиб, Грушуваха та Богородичне, а на Донецькому – в окремих районах активізував наступальні та штурмові дії.

“В районі Сєвєродонецька противник вів штурмові дії, зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції. Тривають бойові дії в районі населеного пункту Тошківка”, – сказано у зведенні.

Окупанти проводили безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Олександропіль (до 2016 року – Розівка) Ясинуватського району та безрезультатно намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Пилипчатине, Дружба і Трипілля.

На Авдіївському напрямку ворог за підтримки артилерії вів штурмові дії в районі Новобахмутівки, однак зазнав втрат і відступив, а на Курахівському – за підтримки реактивної артилерії та важких вогнеметних систем вів безуспішний наступ в районах населених пунктів Степне, Славне та Мар’їнка.

На Лиманському напрямку ворог наступальні дії не проводив, обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Озерне та Лиман.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.