Новини

Психологиня пояснила “звідки ростуть ноги” у роману 8-річної українки і 13-річного блогера

В українському сегменті соцмереж розгорівся скандал через стосунки 8-річної українки Мілани Маханець та 13-річного блогера Паші Пая. Діти заявили, що зустрічаються і навіть сплять разом. Психологиня Катерина Гольцберг вважає, що рішення юних закоханих аж ніяк не дитяче і не відповідає віковим особливостям розвитку дитини.

Як розповіла експертка Громадському радіо, у дівчинки майже відсутня дитяча частина життя.

“Я не змогла уявити майбутнє такої дитини. Як психолога мене це найбільше бентежить. Її поведінка не відповідає віковим особливостям розвитку дитини. Через такі амбіції батьків дитина штучно дорослішає (…) вона одразу потрапляє в іншу реальність, яка зовсім не корелюється з тим, що відбувається у неї в душі”, – зазначила Гольцберг.

За словами психологині, дитина стає маріонеткою своїх батьків. Такі діти часто живуть за сценарієм, який вибудовують мама і тато. А потім вони не знають, як побудувати своє власне життя, стаючи інфантильними, або навпаки – намагаються компенсувати непрожите дитинство.

Гольцберг підкреслила, для дитини такого віку найважливіші люди в світі – батьки, які є авторитетом.

“Маленька дитина дуже легко сканує бажання батьків. Дитина такого віку не може усвідомлено бажати саме цього. У вісім років вона хоче грати в дорослість і догодити мамі, а не жити з хлопцем”, – резюмувала психологиня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.