Новини

Невідома Буковина: історія знаменитої кав’ярні Belle Vue

Конкуренткою славнозвісної кав’ярні “Габсбург” була кав’ярня “Бель В’ю” (“Belle Vue”) на правому боці вулиці Кобилянської.

Про це йдеться у виданні “CZERNOWITZ: історичні вулиці, будинки та видатні особистості” (автори Леся Щербанюк, Ігор Мельник, Олег Любківський), пише molbuk.ua

Кав’ярню переобладнали у 1900-му році у стилі сецесії на замовлення власника Германа Глаубарта. Тут розміщувалися вар’єте, кав’ярня і ресторан, які обіцяли відвідувачам за їхні гроші достоту “чудовий вигляд” і відповідний настрій. І справді, з вікон кав’ярні та готельних номерів відкривався чудовий вигляд на площу, на якій можна було спостерігати життя міста, адже на ній в той час знаходився центральний ринок.

У партеровому поверсі знаходилася книгарня відомого видавця Ромуальда Шаллі, в якій модний на той час буковинський художник Микола Івасюк виставляв свої роботи.

На першому поверсі розташовувався також спеціальний торговий дім “Дермер і Вебер”, який спеціалізувався на модерному вбранні для вінчання і модних товарах ручної роботи. Його гаслом було: “Солідне викінчення та дешеві ціни”.

Тут же був магазин вишуканої жіночої білизни від фірми “Кет і Басс”. Пізніше – магазин радіоапаратури Гельберштейна, кондитерський магазин “Цукерки” Дреккера.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.