Новини

Завозять з Румунії: Осачук розповів, чому пальне на Буковині продають за високими цінами

Значна частина пального у Чернівецьку область завозять з Румунії та країн Євросоюзу, тому не буде старих цін на бензин та дизель.

Про це на пресконференції розповів начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

“Урядом України вживаються максимальні зусилля, щоби заповнити потребу у пальному. Прем’єр-міністр України категорично проти, щоб ціни на пальне були вищими, аніж визначені законом. Оскільки ми прикордонна область, легко перетнути кордон за 30 кілометрів і привезти його в обхід.Я не кажу, що це нормальна ситуація. Але якщо хтось має спроможність купити літр бензину за 70 гривень, ну тоді це можна лише дивуватися. Більшу частину пального завозять з Румунії, з Європейського Союзу. Там, де продають пальне по зваищеним цінам, вони його офіційно не продають. Там немає цінника. Але тоді проявляється буковинський мережевий спосіб виживання”, – сказав Сергій Осачук.

Водночас він зазначив, що екстрені служби та військові забезпечені пальним. Але є проблеми для приватного транспорту.

“Військові, поліція, щвидка допомога, рятувальники забезпечені пальним. Кризи нема, всі системи функціонують. Але немає можливості заправитися для приватних потреб за 37 гривень. Я вірю, що впродовж наступних трьох-чотирьох тижнів ситуація стабілізується. Але давайте подивимося на ціни на пальне у сусідній Молдові — 52 гривні. Отже є економічні процеси європейського масштабу – і ми не будемо мати ціни 25-26 гривень за літр пального. Це криза, це війна”, – розповів Сергій Осачук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.