Новини

Почали купувати дорогі речі: як буковинці попалися на розкраданні «волонтерки» – відео

Двоє братів із Чернівецької області, які через благодійну організацію збирали кошти начебто ЗСУ і привласнили собі мільйони гривень, “попалися” на тому, що аж надто помітно збагатилися з початком війни.

Про це йдеться у сюжеті Головного управління патрульної поліції у Тернопільській області, пише molbuk.ua

Раптове покращення майнового стану у безробітних чоловіків не могло не викликати подиву місцевих. Вони й звернулися до поліції з проханням перевірити “волонтерів”.

“Чималу суму заробила на війні родина з Лановецького району Тернопільської області. Ще на початку березня до оперативних підрозділів Тернопільщини звернулися місцеві жителі і повідомили про те, що їхні безробітні сусіди, які займаються волонтерством, почали купувати дорогі речі.

У ході перевірки стало відомо, що двоє братів у 2019-му році створили у Тернополі благодійну організацію. З цією метою чоловіки відкрили благодійні рахунки: валютний та гривневий.

Із початком війни організація відновила активний збір грошей. Інформацію про це організатор розмістив у соцмережах. Волонтер стверджував, що всі зібрані кошти йдуть на потреби захисників. Проте сусіди зауважили, що родина за час війни придбала кілька іномарок, побутову техніку та планувала купити будинок”, – йдеться у сюжеті поліції.

У ході обшуків, проведених слідчими та працівниками карного розшуку під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, у помешканнях волонтерів виявили кілька позашляховиків, дорогі мобільні телефони, павербанки, тепловізори, дрони, бронежилети, планшети, аптечки, побутову техніку.

У підозрюваних вилучили 34 тисячі доларів США, майже 7 тисяч євро, понад 2 тисячі фунтів стерлінгів та більше 200 тисяч гривень.
Горе-волонтерам загрожує обмеження волі на термін від 5 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Триває слідство.

Раніше голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомляв, що чоловіки – родом із Чернівецької області.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.