Новини

У Бучі основні злочини скоювалися в місцях, де стояли буряти і кадировці, – омбудсмен

У Бучі під час окупації міста російськими військами основні воєнні злочини скоювалися в тих місцях, дислокувалися частини “кадировців” та бурят.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає РБК-Україна з посиланням оприлюднене в її Facebok відео інтерв’ю головреду “Гордон” Олесі Бацман.

“У Бучі стояли 5 військових груп. Одна з цих груп – “кадировці”, і друга – це буряти. І основні злочини, щодо яких навіть зараз дають свідчення щодо розстрілів, жорстокого поводження, тортур тощо, це було якраз в тих місцях, де стояли буряти та “кадирівці””, – сказала омбудсмен.

Денісова також додала, що злочини скоювали солдати РФ і з інших частин.

“Але й інших – високих, з високими голосами, світлими очима – таких теж достатньо”, – зазначила вона.

Уповноважена ВР з прав людини розповіла про важливість доносити світовій спільноті інформацію про звірства російської армії в Україні. Це сприятиме, в тому числі посиленню санкцій проти агресора, а також допомозі з прийняттям рішень про надання озброєння нашій країні.

Омбудсмен наголошує, що після звільнення захоплених російськими окупантами міст стануть відомі нові моторошні історії про воєнні злочини, які органи та експерти повинні зафіксувати.

[b] ” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.