Новини

Кептар та тайстра: гурт Kalush на Євробачення одягне автентичні речі з Буковини

Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк буде одягнутий в автентичний святковий кептар початку ХХ століття з Буковини.

Про це повідомляють на сторінці Євробачення, пише molbuk.ua.

Костюми для виступу на Євробаченні учасникам гурту Kalush Orchestra шили спеціально. Образи доповнили українською автентичною атрибутикою. Незмінною залишилася рожева панама Соліста Олега Псюка. Про це повідомив режисер-постановник компанії Friends Production, що відповідає за створення шоу України на Євробаченні 2022 Олексій Жембровський.

Особливу увагу приділили українському корінню. На Олегові буде автентичний святковий кептар початку ХХ століття з Буковини, розшитий бісером. Сорочка — це сучасна стилізація української вишиванки. Хустина — традиційний аксесуар українців. Її носили як дівчата, так і хлопці.

Сопілкар та вокаліст Тимофій Музичук вдягнений у гуцульський стрій початку ХХ століття. Саме так 100 років тому одягалися українські гуцули — одна з найдревніших українських етнічних груп, що мешкає у Карпатах. Зокрема, одяг Тимофія притаманний Верховинському району Івано-Франківської області (зараз селище носить назву Верховина — адміністративний центр однойменного району). До 1962 року селище носило назву Жаб’є. Іван Франко називав його “гуцульською столицею”.

” ”

Це автентичний костюм: сердак, сорочка та черес — точні репліки стародавніх речей. Через плече у Тимофія перекинута колекційна автентична тайстра (торбина) початку ХХ століття з Буковини.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.