Новини

Просто “під носом” у ворога майстри під прикриттям військових полагодили кабель для поновлення зв’язку в Херсоні

Херсон знову з Інтернетом і має доступ до правдивої інформації завдяки сміливцям, які зайшли до сірої зони, відшукали магістральний кабель, який обстрілом пошкодили окупанти, і полагодили його.

Учасники спецоперації ексклюзивно розповіли про її подробиці кореспонденту ТСН.

“Це було дуже нахабно, дуже зухвало, але дуже круто”, – каже боєць 59 окремої мотопіхотної бригади “Сова”.

Він називає операцію нахабною, тому що довелося працювати далеко за нулем, просто перед ворожими позиціями. “Важка ситуація була, просто перед носом орків”, – додає боєць.

Ті орки, в себе під носом “прозівали” й кількаденну підготовку наших хлопців до вилазки. Дронами бійці шукали приблизне місце розриву кабелю та обстежували найближчу місцину, обирали слушний час і пішли.

“Спочатку ми рушили групою, підготували, вирили, знайшли кабелю, а потім вже коли ми були готові – дали команду, коробочка з технарями під’їхала, ми прикривали їхню роботу, щоб ворог не завдав удару”, – додають морські піхотинці.

4 технарі – єдині цивільні серед півтора десятка людей, які брали участь в операції. Своє завдання – полагодити кабель виконали менш ніж за годину. “Звичайний кабель, 18 жильний, там скловолокно, його потрібно запаяти, це доволі кропітка праця і тут потрібно зазначити тих технарів, які приїхали і все-таки не побоялися вилізти з нами на передок, на нуль, і зробити цю роботу”, – каже командир групи.

Бійці з ремонтниками спрацювали як злагоджений механізм – жодної заминки під час роботи. “Ми вже звикли до такого штуки, а ось ці 4 хлопці, реально “уважуха”, респект пацани”, – кажуть бійці.

Аби усе вийшло, треба було спрацювати максимально непомітно не потрапивши на очі окупантам. “Якби ми вступили в бій, то ми б не виконали основну задачу. Задача розвідки в чому полягає – тихо прийшов, тихо пішов. От ми та виконали свою поставлену задачу”, – додають військові.

Уся група: і військові й цивільні усвідомлювали, на який ризик вони йдуть. Але кажуть, коли є робота, її треба робити.

[b] ” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.