Новини

Коли відбудеться реконструкція аеропорту «Чернівці»: у міськраді розповіли про план порятунку летовища

Проектно-кошторисна документація на реконструкцію міжнародного аеропорту “Чернівці” імені Леоніда Каденюка пройшла експертизу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль, пише molbuk.ua

Він зазначив, що це є “необхідним кроком для виділення коштів на реконструкцію аеродромного комплексу”.

“Відповідно до концепції програми, реконструкція саме Чернівецького аеродрому запланована на 2022 рік”, – написав посадовець.

Чиновник також додав, що проектно-кошторисна документація на реконструкцію аеропорту була виготовлена ще у 2018 році, але “необхідно було зробити коригування кошторисної вартості відповідно до поточного рівня цін”.

“Саме тому, за сприяння Чернівецької міської ради, в лютому поточного року був укладений договір між КП “Міжнародний аеропорт “Чернівці” та ДП “Укрдержбудекспертиза” щодо проведення експертизи ПКД реконструкції аеропорту. Вартість таких робіт згідно договору склала 112 115,40 грн”, – повідомив Крохмаль.

Водночас він зазначив, що станом на березень 2021 року загальна кошторисна вартість реконструкції аеропорту складає 624 232,305 тис. грн.

Надалі в Чернівецькій міськраді планують звернутися до Агенції з розвитку інфраструктурних проектів Міністерства інфраструктури щодо фінансування цих робіт з державного бюджету.

Раніше повідомлялося, що “Мотор Січ” з 12 квітня відкриє прямі рейси з аеропорту “Київ” (Жуляни) до Чернівців.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.