Новини

Використовував гумдопомогу для власного збагачення: що відомо про затриманого гендиректора лікарні – ЗМІ

Затриманим очільником медзакладу на Буковині, якого підозрюють у власному збагаченні за рахунок гуманітарної допомоги та вимаганні коштів із пацієнтів за транспортування каретами “швидких”, може бути очільник Чернівецької обласної лікарні Сергій Бродовський.

Про причетність цього посадовця до справи повідомляє видання Букінфо.

“4 травня редакції БукІнфо з достовірних джерел стало відомо, що співробітниками поліції спільно з працівниками обласного управління СБУ було затримано в.о. головного лікаря Чернівецької обласної лікарні Сергія Бродовського за вчинення тяжкого злочину у воєнний час. Його взяли під варту і посадили до ізолятору тимчасового тримання (ІТТ).

Нещодавно із-за кордону на Чернівецьку обласну військову одміністрацію було отримано 5 машин швидкої медичної допомоги. Але ці машини на передову не поїхали, і навіть не були поставлені на облік на Чернівецьку ОВА чи будь-яку лікарню Чернівецької області, а були поставлені на облік на благодійну організацію “Невідкладна хірургічна допомога Буковини”, керівником якої виявився той самий головний лікар Чернівецької обласної лікарні Сергій Бродовський”, – йдеться у матеріалі.

“На цьому транспортні пригоди не закінчилися. Як тільки автомобілі були поставлені на облік на благодійну організацію, що зареєстрована за місцем проживання головного лікаря, ці автівки почали надавати платні послуги з перевезення хворих!

І тут слідчі мають дати чітку відповідь громадськості – чому гуманітарна допомога для Чернівецької ОВА в час війни стає власністю приватної структури? Хто конкретно давав вказівку ставити на облік таким чином? Яка роль в цих оборудках керівництва ОВА і зокрема Сергія Осачука? І на багато інших цікавих запитань.
На даний час БукІнфо також стало відомо, що правоохоронцями проведено обшуки за місцем роботи та проживання головного лікара Чернівецької обласної лікарні Сергія Бродовського та в кабінеті і помешканні директора Департменту охорони здоров‘я Олега Чорного”, – зазначається у матеріалі.

Ось що пише Суспільне Буковина:

“Очільник закладу Сергій Бродовський 5 травня не прийшов на роботу. У відділі кадрів немає документів про підстави, за якими головний лікар був відсутній”, – про це у коментарі Суспільному сказала заступниця з кадрових питань Наталія Павлюк.

Також за даними обласної прокуратури підозрюваний гендиректор є керівником благодійної організації, на яку він і зареєстрував карети швидкої. Це машини, які були надані з закордону як гуманітарна допомога ЗСУ та лікарням. За даними Мін’юсту, Бродовський є директором благодійного фонду “Невідкладна допомога Буковини”.

Суспільне впродовж двох днів телефонувало на особистий номер Бродовського. Він не брав слухавку. Також інформацію про слідчі дії не підтверджують його заступники.

Як пояснили у пресслужбі управління СБУ в Чернівецькій області на запитання журналістів, наразі триває слідство, тож більше деталей повідомити поки що не можуть.

“Всю інформацію, яку на цей момент можна було оприлюднити, опублікували правоохоронці. Далі триває слідство, відповідні процесуальні дії. Ми не можемо втручатися у перебіг слідства і розкривати його деталі. Розуміємо, що хочеться побільше деталей, але зараз головне – професійне розслідування. Ну і ми ж усі пам’ятаємо, що останню крапку ставить суд, і тільки він визначає ступінь вини (чи її відсутність) тієї чи іншої особи”, – зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, гендиректор лікарні на Буковині, якого викрили на вимаганні коштів із пацієнтів за перевезення на каретах швидкої, також підозрюється у незаконному використанні гуманітарної допомоги.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.