Новини

У Чернівцях лікарі провели унікальну операцію: врятували дитині ногу

Унікальна пластична операція – у Чернівцях лікарі врятували дитині ногу.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

14-річний Гріша з багатодітної родини. Коли йому було 2 роки, братик з необережності перелив каструлю з кип’ятком хлопчику на ногу. У дитини утворилась контрактура (рубцювате стягнення шкіри). Через це ніжка майже не згиналась. За всі роки Григорій адаптувався до таких змін, навчився ходити шкутильгаючи.

Сусіди юного пацієнта вирішили допомогти йому і привезли до лікарні. Медики кажуть, що випадок неординарний: від опіків сильно постраждало праве стегно, гомілковостопні суглоби обох ніг, гомілки.

“Щоб зробити пластику – потрібна шкіра. Де її взяти? Ми її виростили просто таки на нозі пацієнта. У хлопчика залишилось під коліном 60% неушкодженої ділянки шкіри. Ми підшили туди еспандер (силіконовий м’ячик). Він маленький, але може розтягуватись. Кожні три дні ми туди доливали по 20 мл фізрозчину. І за три місяці виростили додаткову шкіру. Тепер іде процес реабілітації, ніжка поки у гіпсі. Після тижня-двох перев’язок Григорій буде розробляти травмовану кінцівку та повернеться до нормального життя”, – розповів заввідділення ортопедії та травматології КНП “Міська клінічна дитяча лікарня” Андрій Смага.

За словами лікаря, такий метод оперативного втручання у Чернівцях використали вперше.

Ці та інші ортопедичні операції у лікарні проводять безкоштовно. Якщо їх не робити – дітки можуть залишитись інвалідами.

У відділені травматології цілодобово чергує лікар, тому кожен у разі потреби може звернутись і без запису (вул. Буковинська 4).

[b] ” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.