Новини

«Я страждаю і плачу»: Папа Франциск під час недільної проповіді згадав про Україну і маріупольців

Папа римський Франциск під час недільної проповіді згадав про Маріуполь і заявив, що страждає, думаючи про те, що зараз переживають українці.

Про це повідомляє Vatican News.

Понтифік попросив вірян щодня молитися про мир і наголосив, що Маріуполь, “місто Марії”, зараз зазнає варварських бомбардувань і знищення. Папа Франциск повторив, що закликає відкрити безпечні гуманітарні коридори для людей, заблокованих на комбінаті Азовсталь.

“Я страждаю і плачу, думаючи про страждання населення України, особливо найслабших, літніх людей, дітей… Надходять страшні повідомлення навіть про вивезених і депортованих дітей. І поки ми є свідками жахливого занепаду людства, я разом з багатьма стривоженими людьми запитую себе, чи справді тривають пошуки миру; чи дійсно є воля запобігати безперервній військовій та словесній ескалації, чи робиться все можливе для того, щоб зброя замовкла”, — додав папа, закликавши “не піддаватися логіці насильства” та вибрати шлях діалогу і миру.

За даними італійської газети Il Messaggero, російський диктатор Володимир Путін тричі відмовив папі римському Франциску в організації гуманітарних коридорів із Маріуполя.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.