Новини

Збирав на квадроцикл: на Буковині хлопчик передав свої гроші на ЗСУ

Артемкові Овадюку із Чорногузів на Вижниччині десять років. Він навчається у четвертому класі. П’ять років займається дзюдо, їздить на змагання.

З перших днів російського вторгнення його сім’я допомагала українським воїнам: купували речі найпершої потреби, засоби гігієни та передавали у місця збору допомоги, йдеться в публікації ” “.

Взяв приклад із батьків і Артемко. Хлопчик віддав тисячу гривень, які так довго складав, щоб купити квадроцикл, на допомогу військовим.
“Щоби скласти гроші, Артем часто допомагав татові, який заготовляє і продає дрова. Завдяки цьому хлопчик і склав більшу частину грошей. Також відкладав заощадження з різних свят (Коляди, Маланки та днів народження), – розповідає мама хлопчика Марта.

“Такому рішенню в старостаті дуже здивувалися”

– Коли я була на роботі, син зателефонував і запитав, чи можна віддати частину заощаджень на допомогу ЗСУ. Я відповіла, що це його гроші, і він може ними розпоряджатися, як захоче. Ми завжди дослухаємося до його думки і поважаємо прийняті рішення. Але я навіть не думала, що він таки піде в старостат і віднесе кошти. Там рішенню Артема дуже здивувалися. Мені вже потім зателефонували з сільради, повідомили, що він приходив, і запропонували віддати суму назад. Я сказала, що не потрібно, бо це його рішення, – каже Марта Овадюк.

Складав гроші хлопчик давно. Про своє рішення не жалкує.

– Мама з татом допомагали військовим. І я також вирішив чимсь допомогти. Захотів віддати гроші на Збройні сили України – і віддав, – каже Артемко.

“З дитинства привчали робити заощадження”

Своїм однокласникам хлопчик нічого не розповів.

– Навіщо? Не хотів вихвалятися, – каже він.

Хлопчик з малих літ уміє економити. Так, кілька років тому Артемко придбав за складені гроші лоша. Коні були його захопленням. Коли тварина виросла, хлопчик продав її і вирішив купити за ці гроші квадроцикл. Однак коштів на його придбання трохи не вистачало.

– Ми завжди заохочували сина до заощаджень, щоб цінував працю, щоб він знав, як гроші заробляти. Малий із п’яти до семи років назбирав чималу суму. Він дуже любить коней, тож попросив купити йому лоша. Два роки ми його утримували, а потім продали. За вторговане вже хотіли купити Артемові квадроцикл, але коштів все одно було не достатньо. Треба було ще дозбирати на мрію. Але почалася війна. Згодом Артем мені сказав, що на квадроцикл ще встигне назбирати, тому хоче віддати частину коштів на ЗСУ. Йому було важливо допомогти нашим військовим.
Іншу частину зекономленого Артема хоче використати з користю також. Хлопчик вже має нову ціль – купити для військових квадрокоптер.

– Ми вирішили, що купимо для наших воїнів квадрокоптер. Маю для цього 3000 гривень. Ще трохи докладуть бабуся, дідусь, і батьки, – каже Артем.

– Ми тільки раді, такому його рішенню і підтримуватимемо, – каже мама Артема Марта.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.