Новини

На Тернопільщині рівень води у Дністрі піднявся на понад пів метра: яка ситуація на Буковині

Фото ілюстративне з доступних джерел

У річці Дністер за останню добу рівень води підвищився на 69 сантиметрів.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру, пише molbuk.ua

Зокрема, у розділі “Оцінка небезпечності гідрологічної ситуації на річках України у створах гідрологічних постів станом на 08 год. 01 травня 2022 року” зазначається, що на посту Заліщики Тернопільської області рівень води у Дністрі за добу збільшився на 69 сантиметрів.

Водночас у річці Прут на посту Чернівці рівень води, навпаки, зменшився на 28 см за добу.

На 27 см меншим став рівень води у річці Путила на посту Путила Чернівецької області. У річці Сірет на посту Долішній Шепіт нашої області рівень води зменшився на 5 см.

Водночас зазначається, що гідрологічна ситуація в області спокійна, рівні води знаходяться у межах русел річок.

Тим часом гідрологи попереджають про небезпечне гідрологічне явище: протягом кінця квітня – 3 травня на В.Дніпрі та Десні продовжується розвиток водопілля з подальшими підйомами рівнів води.

– на 0,3-0,6 м на ділянці Дніпра Лоїв-Неданчичі, з подальшим затоплення заплав, можливим часткове затоплення окремих житлових будинків, оточення (відрізання від шляхів сполучення) водами Дніпра окремих сіл у Чернігівській області (ІІ рівень небезпеки помаранчевий);

– на 0,6-0,9 м на ділянці Десни Новгород-Сіверський – Розльоти з подальшим затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення, початковим затопленням будинків ряду сіл, вулиць у пониженій частині м. Новгород-Сіверський Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки помаранчевий).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.