Новини

«Ядерний тероризм»: вранці над Хмельницькою АЕС пролетіли 2 російські ракети, – Енергоатом

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Сьогодні, 25 квітня 2022 року, о 08:10 над водоймою-охолоджувачем Хмельницької АЕС були зафіксовані дві крилаті ракети, випущені російськими військовими, ймовірно в бік міст Рівне або Здолбунів. Таким чином, ще дві крилаті ракети загрожували ядерній безпеці України та світу.

Про це повідомляє Енергоатом.

“Російські збройні сили знову бездумно обстрілюють територію України, випускаючи крилаті й інші стратегічно-тактичні ракети в максимально критичній близькості до ядерних об’єктів. Це черговий акт ядерного тероризму, яких від початку військової агресії росії проти Україні стає дедалі більше”, – йдеться у повідомленні.

“Російську агресію в Україні необхідно зупинити якнайшвидше. Адже в небезпеці – під загрозою чергової ядерної катастрофи – весь світ!” – наголошують енергетики.

Пізніше в Енергоатомі повідомили, що станом на 8:00 експлуатація основного та допоміжного обладнання на Хмельницькій АЕС відповідає режиму роботи енергоблоків та проводиться згідно з вимогами регламентів та експлуатаційної документації.

Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та у зоні спостереження не змінювався та перебуває у межах норми.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти ВП ХАЕС знаходяться під посиленою охороною.

25 квітня 2022 року радіаційний фон на промисловому майданчику Хмельницької атомної електростанції та у Зоні спостереження не перевищує допустимих норм. Показники знаходяться на рівні, який відповідає нормальній експлуатації енергоблоків та не перевищують природних фонових значень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.