Новини

«Боюся, Шольц пов’язаний із Москвою»: політолог – про те, чому Німеччина не постачає Україні важку зброю

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знаходить все нові аргументи, щоб не постачати важку зброю Україні.

Про це розповів в ефірі Радіо НВ німецький політолог Сергій Сумленний.

“Шольц говорить речі, що ніяк не пов’язані з його діями. Якщо б це був не політик, а бізнесмен, я б казав, що він просто тупо бреше. Оскільки він політик, я скажу, що він висловлюється обережно. Він говорить щось, з чого будь-яка людина може зробити будь-який висновок”, — переконаний Сумленний.

Одним із аргументів Шольца, пояснює політолог, є побоювання, що постачання Києву важкої зброї означатиме участь Берліна у війні, а тому Росія може завдати удару по Німеччині.

“Це абсолютна маячня, тому що всі партнери Німеччини по НАТО постачають важку зброю, включно з танками, артилерією, ППО, іншим. Якщо слідкувати за логікою Шольца, це перетворює ці країни НАТО в учасників війни. Якщо Росія ударить по Словаччині чи Польші, або США, то Німеччині, як країні НАТО, все одно буде потрібно буде воювати з Росією”, — вважає Сумленний.

На запитання ведучого радіостанції, навіщо канцлер Німеччини так вчиняє, політолог відповів:

“Я боюся, що це просто зв’язок Шольца з Москвою”.

Водночас політолог не виключає того, що Шольц піде у відставку, але за умови, що скандали отримають потужну аргументацію.

“Якщо зараз випливуть документи, що він особисто отримував якісь гроші з Москви, мабуть, його скинуть”, — припустив Сумленний.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.