Новини

Відчули загрозу: Молдова викликала посла Росії після заяв з Кремля про “вихід до Придністров’я”

Міністерство закордонних справ Молдови викликало посла Росії. Відповідний вчинок країни викликаний заявою російського командувача про плани захопити Південь України, а також “захистити” російськомовних у невизнаному Придністров’ї.

Відповідне повідомлення на сайті молдавського МЗС з’явилось 22 квітня – у день, коли Росія озвучила свої плани. Зокрема заяву Росії про Придністров’я озвучив виконуючий обов’язки командувача Центрального військового округу Росії Рустам Міннекаєв.

МЗС Молдови стурбоване через заяви Москви про Придністров’я

“Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції взяло до відома заяви представника Міноборони Росії. З цією метою МЗС викликало посла Росії в Молдові Олега Васнецова та висловило глибоку стурбованість заявами російського чиновника”, – мовиться на сайті МЗС.

У відомстві також запевнили, що:

– такі заяви Москви безпідставні та суперечать позиції Росії, яка підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови в її міжнародно визнаних кордонах;

– під час зустрічі Молдова запевнила, що, відповідно до її Конституції, є нейтральною державою, і цей принцип мають поважати всі міжнародні суб’єкти, включаючи Кремль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.