Новини

В Україні розмінували 184 населених пункти – Зеленський

В Україні станом на сьогодні, 22 квітня, розміновано 184 населених пункту і це непоганий темп.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що триває повернення нормального життя на територіях, які звільнені від окупантів.

“Якщо на початок цього тижня розмінування відбулося в 70 населених пунктах, то станом на сьогодні розміновано 184 населених пункти. Звичайно, потрібно зробити ще дуже багато. Але темп, я вважаю, непоганий”, – сказав президент України.

За його словами, гуманітарні штаби працюють на території вже понад 500 деокупованих населених пунктів, і щодоби додаються майже по 100 населених пунктів, куди ми повертаємо медичні та освітні послуги, роботу органів соціального захисту, фінансові установи.

“Досить швидкими темпами відновлюємо транспортне сполучення. Плюс 96 населених пунктів за добу, куди повернули автомобільне сполучення. Плюс 183 населених пункти, куди повернули роботу АЗС. Плюс 90 населених пунктів, куди повернули електрику. Повертаємо водопостачання, забезпечення газом, забезпечення зв’язком”, – сказав Зеленський.

За його словами, повернення України в міста і громади означає “в повному сенсі цих слів повернення життя”. “Вірю, що таке повернення відбудеться і на півдні нашої держави, і на сході України. У всіх районах, куди під прапором Росії занесли деградацію, руйнування і смерть”, – додав він.

При цьому Зеленський підкреслив, що це залежить від того, наскільки єдині ми всі будемо в протидії російському вторгненню. “Ще раз наголошую: за будь-якої можливості кожен і кожна мають протистояти окупації. Ігноруйте окупантів. Не співпрацюйте з ними. Не допомагайте їм. Знешкоджуйте колаборантів”, – зазначив президент України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.