Новини

Українці масово ввозять автівки з країн ЄС: на кордоні з Польщею – кілометрові черги

Фото ілюстративне

На кордоні між Україною та Польщею утворилися кілометрові колони автівок, які люди ввозять до України, користуючись скасуванням митних платежів на автомобілі з ЄС.

Про величезні черги повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише molbuk.ua

“За інформацією, отриманою від польської сторони, наразі на окремих напрямках спостерігається значне накопичення автотранспорту на виїзд з Польщі до України. Зокрема, найбільші черги у напрямку України відмічаються перед наступними пунктами пропуску: “Дорогуськ – Ягодин” – близько 1000 легкових авто і 150 вантажівок; “Корчова – Краківець” – близько 400 легкових авто і 350 вантажівок; “Медика – Шегині” – близько 900 легкових авто і 200 вантажівок”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначають, що накопичення “виникло ситуативно та не залежить від порядку проходження прикордонно-митних процедур”.

Враховуючи ситуацію, для швидшого перетину кордону з Польщі до України рекомендують обирати інші пункти пропуску на спільному кордоні.

Раніше повідомлялося, що через скасування митних платежів на автомобілі з ЄС українці почали масово ввозити автівки, тож черги спостерігаються практично на всіх кордонах України з країнами ЄС, особливо з Польщею. Через колони цих автівок, нарікають, не можуть проїхати машини з гуманітарною допомогою для українців.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.