Новини

П’ять членів ЄС закликали розібратися з розподілом вакцин від коронавірусу

Лідери Австрії, Чехії, Болгарії, Словенії та Латвії написали керівництву Євросоюзу лист із закликом обговорити розподіл вакцини від COVID-19 всередині блоку.

Це сталося після того, як Австрія поскаржилася на нерівномірність розподілу вакцини, пише Уніан.

Зокрема, канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що дози вакцин не розподіляються рівномірно між державами-членами, незважаючи на домовленість.

Він розкритикував окремі угоди, що укладаються між керівною Радою ЄС з вакцинації та фармацевтичними компаніями. За словами Курца, Мальта до кінця червня отримає втричі більше доз вакцини по відношенню до свого населення, ніж Болгарія.

Австрійський канцлер повідомив, що він і його четверо колег закликали до обговорення питання про “європейське рішення”. Лист був адресований президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн і голові Європейської Ради Шарлю Мішелю.

“В останні дні … ми це виявили … поставки доз вакцин фармацевтичними компаніями в окремі держави-члени ЄС здійснюються не на рівній основі по відношенню до чисельності населення”, – йдеться в листі, передає Reuters.

Офіційний представник ЄС повідомив, що Мішель отримав лист, і саміт лідерів вже запланований на 25 і 26 березня.

“Координація по COVID-19 знову буде розглянута 27 членами під час цієї зустрічі”, – сказав чиновник, не уточнивши, чи включає це розподіл вакцин. В офісі Шарля Мішеля відмовилися від коментарів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.