Новини

У Маріуполі окупанти збирають дані про загиблих і зниклих

Російські окупанти у Маріуполі намагаються “легалізувати” захоронення тіл мирних жителів, збирають дані про загиблих і зниклих маріупольців, також вони контролюють у соцмережах групи з пошуку рідних.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Ситуація з захороненням набирає нових кольорів. Від вчора окупанти повідомили про “роз’яснення омбудсмена ДНР”… Для отримання будь-якого паперу щодо смерті близьких в Маріуполі особи мають повідомити дані загиблого, місце поховання або місцезнаходження тіла загиблого, власні дані – і лише після огляду комісією людина отримує папір про смерть та право на поховання на кладовищі. Фактично таким чином окупанти намагаються легалізувати в очах маріупольців, що залишаються в місті, та російської пропаганди проведення ексгумації та прибирання тіл з вулиць”, – написав Петро Андрющенко.

Враховуючи майже повну відсутність зв’язку та головне – електрики, використання можливості подання даних, будь-яка подібна процедура є неможливою до виконання.

Андрющенко додає, що “всі пабліки (чат-групи, телеграм-канали, ФБ-групи) по Маріуполю щодо пошуку рідних, встановлення пошкоджень та інше, знаходяться під адмініструванням “волонтерів ДНР”, фактично – під контролем російських агентів ФСБ”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.