Новини

На Харківщині окупанти застосували невідому хімічну зброю, – депутат

В Ізюмському районі Харківської області російські окупанти нібито застосували хімічну зброю. У ймовірних потерпілих вже взяли необхідні аналізи.

Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради 7 скликання Микита Каракай на своїй сторінці у Facebook. Таку інформацію він оприлюднив у понеділок, 18 квітня.

Зазначимо, що дані не підтверджені офіційно та вимагають перевірки. За інформацією Каракая, заряди з речовиною нібито були випущені з РСЗВ “Град”.

“Газ, що утворюється після вибухів, стелиться по землі. Симптоми отруєння: почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання, непритомність. У потерпілих взяті аналізи крові, одяг відправлений на експертизу”, – написав він.

Нагадаємо, що 11 квітня в Telegram-каналі полку “Азов” повідомили, що росіяни застосували у Маріуполі отруйну речовину невідомого походження. Загарбники використали її проти військових та мирного населення міста.

Засновник полку “Азов” Андрій Білецький заявив, що в результаті атаки постраждали троє людей. У них виникли дихальна недостатність та вестибуло-атактичний синдром. Невідому речовину окупанти застосували над заводом “Азовсталь”, який утримують “азовці”.

Раніше повідомлялося, що Україна має бути готова до того, що російські окупанти можуть застосувати хімічну зброю. РФ уже використала її в Сирії, незважаючи на будь-які міжнародні заборони, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.