Новини

На заводі «Азовсталь» у Маріуполі ховаються жінки та діти

В оточеному Маріуполі на території заводу “Азовсталь”, який обороняють українські військові, ховаються багато цивільних.

Про це сказав голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, пише Громадське.

За його словами, серед цивільних на “Азовсталі” є й жінки, діти, літні люди та навіть немовлята. Вони там ховаються від обстрілів, бо на заводі є укриття. “росіянам вони не вірять — вони бачать, що відбувається у місті, тому вони залишаються на заводі”, — сказав Вершинін.

І додав, що у місті залишилося близько 100 тисяч цивільних, можливо, трохи менше. Голова поліції каже, що окупанти на захоплених територіях міста використовують місцеве населення для прибирання слідів діяльності російських військових — розбирання завалів, збору тіл і організації братських могил. Усе це люди роблять за їжу.

А ще, запевняє Вершинін, росіяни змушують містян одягати білі пов’язки, які також носять окупаційні війська.

“Вони вводять місцеве населення до рангу комбатантів. Потім спеціально відправляють цих людей на точки, де відбувається вогневий контакт між сторонами, і ці люди можуть загинути”, — сказав посадовець.

Нагадаємо, уже понад місяць місто залишається заблокованим російськими окупантами. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру. Мирні жителі не можуть виїхати з міста через дії російської армії — обстріли не припиняються навіть після домовленостей про гуманітарні коридори.
” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.