Новини

У Чернівцях водоканал перевіряє автомийки: прийдуть на кожну

У Чернівцях перевіряють усі автомийки, щоби виявити незаконні підключення до водопровідних мереж.

Власникам нарахують штрафи, які можуть становити десятки тисяч гривень, пише molbuk.ua.

“Водоканал здійснює роботу з відключення наших боржників та усіх, хто приєднався до мереж незаконно. Автомийки у воєнний час не є критичним об’єктом, тому насамперед взялися за них”, – каже комерційний директор “Чернівціводоканалу” Олег Городчук.

Працівники водоканалу перевірили автомийку на вулиці Хотинській. На цьому об’єкті підозрювали незаконне підключення. Також було виявлено власне джерело водопостачання.

Через це, ймовірно, власник скидає у каналізацію більше води, ніж бере з водопровідної мережі. Але це ніде не обліковується і є порушенням договірних умов та невідповідність технічної документації.

У колодязі працівники водоканалу виявляють ще одну трубу, якої б не мало бути. Це означає, що автомийка мала можливість підключитися до водопровідної мережі незаконно. Тож водопровідну трубу заглушили і встановили пломбу.

На автомийці у районі вулиці Синельникова виявили несанкціоноване підключення до каналізаційних мереж. Власник бере воду з власного джерела, а ось скидає воду в центральну каналізацію, до якої підключився. І так робить вже кілька місяців, при цьому не сплачує за водовідведення, яке коштує 10 гривень за куб.

Працівники водоканалу доступ до стічної труби перекрили, а на власника чекає штраф.

У водоканалі розповіли, що в абонентному відділі зареєстровано майже 60 автомийок. Усіх їх перевірять.

“Є добросовісні споживачі, які сплачують згідно з тарифом, але маємо і порушників. Найпоширеніші порушення: самовільне приєднання до міських мереж і необліковане скидання стічних вод після миття машин. Тож водоканалу за це не сплачують. Інше порушення – відсутність належної документації. У нас вже є автомийки, які відключили через порушення. Після цього там усе зробили законно”, – розповідає начальниця інспекції промислового водовідведення “Чернівціводоканалу” Віта Ряба.

Також під час перевірок фіксують порушення, що багато автомийок не користується каналізаційними мережами, а скидають брудну воду прямо у навколишнє середовище. У такому випадку до роботи залучають ще й екоінспекцію.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.