Новини

Втрати агресора у сім разів вищі: Зеленський розповів, скільки загинуло українських військових

У ході розв’язаної Росією повномасштабної війни загинуло 2500−3000 українських військових, ще приблизно 10 тисяч захисників отримали поранення.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському телеканалу CNN.

Він зазначив, що Росія втратила 19 000−20 000 військових.

Зеленський додав, що кількість жертв серед українського цивільного населення підрахувати складніше.

“Про мирних жителів говорити дуже складно, тому що на півдні нашої країни заблоковані селища та міста — Херсон, Бердянськ, Маріуполь далі на схід, і район ще східніше, де знаходиться Волноваха, — ми просто не знаємо, скільки людей загинуло в тій зоні, яка заблокована”, — сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання про опубліковане цього тижня відео, яке демонструє смерть і розруху в Україні через війну, зокрема про українську жінку, яка знайшла тіло свого сина в колодязі, Зеленський сказав: “Для мене це великий біль”.

“Я не можу дивитися на це як батько, тому що після цього хочеться тільки мстити та вбивати. Я маю дивитися як президент держави, де загинула і втратила своїх близьких велика кількість людей, і є мільйони людей, які хочуть жити”, — заявив український президент.

Він додав, що “всі ми хочемо битися, але ми всі повинні зробити все можливе, щоб ця війна не була нескінченною”.

“Чим довше, тим більше ми втратимо”, — наголосив він.

Коментуючи те, що російський крейсер Москва затонув у Чорному морі, Зеленський не відповів прямо, чи мали до цього відношення українські військові, але зазначив, що чим менше у РФ зброї та техніки, тим краще для України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.