Новини

У Ботанічному саду ЧНУ розцвіли квіти – фото

Ботанічний сад Чернівецького національного університету був заснований майже півтора століття тому. Відтоді це один із наймальовничіших куточків Чернівців.

Зараз тут цвітуть майже 70 видів нарцисів. Є тут навіть селекційні квіти з ніжним ароматом дощу. Більше ста сортів тюльпанів: білі, блідо-кремові, кремово-червоні, червоно-оранжеві, жовті, фіолетові… Тут можна побачити ніжний рожевий тюльпан, серединка якого нагадує чорну зірочку.

[center]

Можна помилуватися різними видами екзотичних магнолій: Верболиста, Лебнера, Кобус, Суланжа…. Різних кольорів: білі, сніжно-білі, блідо-рожеві. За гарної погоди дерева можуть квітнути понад три тижні.

У саду багато відвідувачів, які фотографуються біля магнолій, на фоні розквітлих клумб. Екскурсоводи розповідають про історію саду, рідкісні та екзотичні рослини. Щоби створити таку красу, доводиться вкладати багато праці. Тому працівники саду просять відвідувачів гідно поводитися, не ходити по клумбах, не ламати квіти, гілки дерев і кущів.

На період воєнного стану в Ботсаду проводитимуться лише організовані екскурсії за попереднім записом. Екскурсійні дні: вівторок, середа, четвер.

Групи формуються на 10:00, 11:00. 12:00 (для соціально незахищених осіб),14:00, 15:00.

Вартість екскурсії для дорослих – 35 грн (екскурсійна група до 5 осіб), 40 грн (екскурсійна група до 15 осіб), для дітей та студентів – 20 грн з особи.

Максимальний розмір екскурсійної групи – 15 осіб разом із дітьми. В оранжереї екскурсії не проводяться. Вхід із собаками заборонений.

Під час повітряної тривоги екскурсія припиняється. На території саду немає бомбосховища, найближче розташоване на вул.Садова,3А, вхід з двору.

[/center]

Телефон для запису на екскурсії: (0372)509-491.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.