Новини

Охоронець Медведчука розповів, як той тікав з-під арешту і ховався в Києві

Особистий охоронець Віктора Медведчука надав співробітникам Служби безпеки України свідчення про те, що ФСБ РФ намагалася нелегально переправити проросійського політика до Москви.

Про це повідомляє СБУ.

Спецслужба публікує відео, на якому громадянин, який представляється як Андрій Валерійович Таран, розповідає подробиці втечі Медведчука з-під домашнього арешту і до спроби втечі з України.

За словами чоловіка, з 2000 року він перебував на службі у Держохороні, де й познайомився з Медведчуком В.В. та здійснював його особисту охорону. Після звільнення з управління держохорони продовжив службу в особистій охороні політика та пропрацював приблизно 20 років.

“23 лютого 2022 року о першій ночі я здійснив під керівництвом Мартинова Андрія Юрійовича (співзасновник охоронної фірми Медведчука “Шторм” -ред.) два виїзди навколо нашого об’єкта по вулиці Медвинській для присипляння пильності співробітників поліції, які були закріплені за нашим об’єктом.

Втретє ми виїхали вже з об’єкта на вул. Медвинській утрьох: Мартинов, я та Медведчук. Спустившись униз по вулиці Монтажників, ми пересіли в іншу машину, де чекала незнайома мені людина, на ім’я Богдан.

Після прибуття на нову адресу по вул. Яслинська 11 в, він нас залишив, повернувся через 20-30 хвилин, взявши з собою кухаря.

До моїх обов’язків входила охорона будинку, і самого Медведчука. Тут мені була роказана “легенда” – що цей будинок орендує сімейна пара з Італії на ім’я Сандро та Свєта”.

За словами охоронця, у спілкуванні із дружиною Оксаною Марченко Медведчук згадував, що ФСБ РФ “усе зроблять та допоможуть”. Як випливає зі свідчень Тарана, весь час Медведчук перебував у Києві, до моменту, коли була спроба остаточної втечі.

За словами Тарана, Медведчук сказав, що за ним мають приїхати військові. Через деякий час приїхав чоловік у чорному одязі із жовтим пакетом. Вони піднялися нагору, за 10 хвилин вийшли, Медведчук був в українській військовій формі, балаклаві та кепці.

Охоронець чув, що Медведчук розповідав дружині, що його втечу готує ФСБ, швидше за все, через Придністров’я, бо Білорусь та Росія вже закриті.

Медведчука чекало 2 машини, політик сів в одну з них і попрощався словами “дякую, чекайте на подальші вказівки”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.