Новини

У кіноцентр Миколайчука у Чернівцях потрібно закупити всі меблі і знайти директора

Для того, щоби кіномистецький центр імені І. Миколайчука почав функціонувати, потрібно ще пів мільйона гривень.

Про це molbuk.ua розповіла начальниця управління культури міськради Юлія Сафтенко.

Конкурс на посаду директора офіційно оголосили усередині лютого, наприкінці березня його можуть провести. Претенденти на посаду мають запропонувати перспективний план розвитку закладу.

Щоправда, директору запропонують зарплату 6-7 тисяч гривень на місяць.

“Кіномистецький центр будували 10 років, вкладали у нього мільйони гривень, і його вже необхідно запустити у роботу. Зараз на нього немає грошей. Нещодавно вдалося знайти головного бухгалтера, проводяться тендери. Та досі навіть на комунальні послуги не виділялися кошти. Підрядник, який реконструював приміщення, оплачував їх за свої кошти”, – каже Юлія Сафтенко.

Тим часом в управлінні культури очікують грошей, щоби мати змогу нарешті облаштувати приміщення. Наразі тут немає жодних меблів.

“Подали бюджетний запит на 500 тисяч гривень для кіномистецького центру. Але попередили, що через нестачу фінансування грошей виділять значно менше. Потрібно закупити меблі. Питання фінансування центру обговорювалося на всіх комісіях, серед депутатів. Усі погоджуються, що гроші виділяти потрібно, що заклад потрібно запустити, він має розпочати роботу найближчим часом. Але наразі жодних конкретних рішень немає”, – зазначила Юлія Сафтенко.

Довідка

Реконструкцію кіномистецького центру імені Івана Миколайчука розпочали у грудні 2015 року. Завершити планували за 10 місяців. Роботи затягнулися.
Лише у червні 2021 року завершили реконструкцію центру. На це витратили понад 40 мільйонів гривень.
Створили комунальне підприємство “Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука”. Приміщення передали на баланс управління культури.
У кіноцентрі облаштували кінозал, який вміщує понад 300 глядачів. Окрім того, тут планують розмістити декілька гуртків для дозвілля молоді.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.