Новини

Доставляють їжу та військову амуніцію: у Чернівцях працює один із найбільших благодійних фондів України – фото

У Чернівцях діє волонтерський центр благодійний фонд “Старлайф благодійність”.

З початком війни організували штаби по всій Україні, пише molbuk.ua.

Загалом команда волонтерів по всій Україні налічує близько 7 тисяч людей.

“Наш благодійний фонд працює з 2012 року. Спочатку ми збирали кошти на лікування, з 2014 року почали закуповувати амуніцію для хлопців на Сході, а зараз ми перетворилися на волонтерський центр. Штаби у нас також є в Хмельницькому, Львові, Ужгороді, Рівному, Луцьку, Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Вінниці, Житомирі та Чернігові. У пріоритеті – військові, але допомагаємо усім”, – каже представник Чернівецького штабу благодійного фонду “Старлайф благодійність” Олег.

Найбільші штаби розташовані в містах, які є гарячими точками або найбільш наближених до них. Це для того, щоб волонтерам було легше доставляти гуманітарні вантажі. Також у кожному штабі є медичний відділ, де волонтери-медики сортують ліки та формують аптечки.

“До нас приходять запити і ми вже працюємо по них. В основному це амуніція: дороговартісна електроніка, тепловізори, тепловізійні приціли, каліматорні приціли, тепловізійні дрони. Величезний попит на ліки. Також ми доставляємо одяг для переселенців у напрямку Дніпра та Запоріжжя, бо там найбільше людей, які цього потребують. У нашому штабі в Хмельницькому шиють форму для військових, бо вона зношується”, – каже волонтер.

Також волонтери забезпечують військових та цивільних у гарячих точках їжею.

“Ми відправляємо продукти тривалого зберігання: консерви, солодощі, енергетичні батончики, протеїни, порошки, різні напої, воду, крупи. У Чернівцях допомагаємо переселенцям і дитячим будинкам, де саме діти-переселенці”, – каже пан Олег.

Допомога надходить як від українців, так і з-за кордону. До штабів вантаж іде залізницею та фурами. Звідти вже її розвозять кур’єри.

“Зараз ми вже перейшли на залізничне сполучення, тобто можна вантажити більші об’єми, і це зручніше, ніж автобуси ганяти, ну і плюс це безпека водіїв. Хоча у нас є такі, що самі хочуть їхати в гарячі точки, і ми їх підтримуємо. У багатьох школах, коледжах та інших навчальних закладах волонтери плетуть маскувальні сітки та передають нам, щоби ми довезли їх туди, куди потрібно”, – каже волонтер.

Штаби працюють навіть під обстрілами та в ізоляції. Формується штаб переважно з місцевих, але кожен може поїхати в те місто, куди хоче.

“Наш штаб у Чернігові довгий час був ізольований і наші машини стояли за 30 кілометрів від міста, чекали, поки можна буде заїхати і завезти гуманітарну допомогу. Але штаб працював, робили все, що могли. Також ми доставляли вантажі в Ірпінь та Бучу. На жаль, в Маріуполь прорватися неможливо. Якщо відкриють коридори, то першими будуть їхати військові, і ми вже через них будемо передавати допомогу”, – зазначив пан Олег.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.