Новини

Замість подорожей – про ворога: Ukraїner розповідає про війну в Україні десятьма мовами

Команда волонтерської медіа-спільноти Ukraїner, які раніше розповідали про Україну та історії українців, трансформувалася під нові реалії та почала розповідати про війну в Україні. Робить це більш ніж десятьма мовами. 

Про це повідомив засновник Ukraїner Богдан Логвиненко, пише molbuk.ua

“Важливо, щоб якомога більше іноземців зрозуміли: триває жорстока війна Росії та її союзників проти України. Наші військові тримають оборону й перемагають ворога. Тому основне завдання нашої спільноти зараз — інформаційний фронт”, — каже Богдан Логвиненко.
 
Не менше уваги потребує і внутрішня українська аудиторія, адже безліч російських ботів та акаунтів поширюють фейки й намагаються змусити людей панікувати.

Ukraїner робитиме історії та глибокі дослідження для сайту, відео для YouTube та соцмереж, добірки ілюстрацій, фотодайджести та короткі інформаційно-аналітичні публікації. 
 
До слова, найпопулярнішим матеріалом із початку війни є відеоінструкція “Як скацап*здити руснявий танк?”, яка набрала понад 7 млн переглядів. Це творіння польських друзів з каналу @Terenwizja. Вони записали інструкцію для тих, кому зараз в господарстві не завадить російський танк, а волонтери Ukraїner продублювали її українською.

Набула популярності і відеодобірка мемів про війну. Вже вийшло сім випусків.

Нагадаємо, Ukraїner із 2016 року досліджує українську ідентичність. Свою роботу розпочав як медіа-проєкт для прихильників інтелектуальних ЗМІ, несподіваних географічних відкриттів та мультикультурності. Команда спільноти вже декілька разів відвідала всі регіони країни.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.