Новини

Палати переповнені: як працюють медики в реанімації у Чернівцях – відео

У відділені інтенсивної терапії чернівецької обласної лікарні такої кількості кисню, як використовують зараз, раніше вистачало на місяць.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Назаразі палати реанімації переповнені.

Валерію було, можливо, страшніше за багатьох. Він анестезіолог, розуміє свої показники і симптоми, тим паче, що й хворіє вдруге. Аби жити – виконує настанови колег і читає присланий Єпіфанієм псалтир.

Пацієнтка Рита знімає маску на хвилину. В “ковід” не вірила, поки не не захворіла. Але вже після кількох слів не має сил самостійно її повернути. Тут мріють, як солодко будуть дихати колись, потім.

По сусідству з цими палатами закінчується ремонт. Завідувач інтенсивної терапії Костянтин Григорович показує, як відремонтували приміщення під нову реанімацію: тут правильна вентиляція та розводка кисню до кожного ліжка.

Поки що 5 реанімованих пацієнтів лікуються у приміщенні, побудованому за часів Австро-Угорщини.

Медикам тут так хочеться, аби пацієнти просто виконували їхні настанови. Але коронавірус робить дорослих людей неслухняними – дефіцит кисню в крові шкодить мозку. От пацієнтка намагається довести лікарю: її треба виписати просто зараз і без маски їй дихати краще. Лікар переконує пацієнтку – треба потерпіти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.