Новини

Підробляли документи або пропонували хабар: як «ухилянти» намагалися втекти з Буковини за кордон

Фото ілюстративне

За останні 45 діб в пунктах пропуску під час перетину кордону прикордонники виявили 131 особу з підробленими документами, з яких 61 порушник надав підроблену довідку про непридатність до військової служби або про відстрочку від мобілізації.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Відносно “ухилянтів” до компетентних органів направили повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 358 ККУ “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів”.

Також прикордонники задокументували близько 15 спроб надання ухилянтами неправомірної вигоди за безперешкодний пропуск через кордон. По усіх випадках прикордонники також направили співробітникам Нацполіції повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

“Нагадаємо, що в Україні діє правовий режим воєнного стану і, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, ст. 336 Кримінального кодексу України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
Тому закликаємо громадян дотримуватися вимог законодавства України та не намагатися у незаконний спосіб перетнути державний кордон”, – наголошують прикордонники.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.