Новини

Росія намагається завербувати понад 60 тисяч військових

США вбачають ознаки того, що Росія прагне набрати понад 60 тис. військовослужбовців серед новобранців та мобілізованих резервістів для посилення своїх сил вторгнення.

Про це пише CNN з посиланням на високопосадовця з оборони США 8 квітня.

Він попередив, що поки що невідомо, наскільки Росія буде успішною у досягненні цієї мети, яку підготовку ці сили отримають або куди вони будуть скеровані.

Чиновник також сказав, що США не бачили, що є “свіже підкріплення, повністю навчене, повністю озброєне”, готове для посилення виснажених російських батальйонних тактичних груп.

Щодо нинішніх потужностей Росії, то вони зараз нижчі від 85% своєї оціненої доступної бойової потужності, яку Москва накопичила до вторгнення до України в лютому, сказав чиновник з оборони США.

“З оцінки наявної бойової потужності, яку вони (російські війська – ред.) мали до вторгнення, яку вони налаштували проти України з цією метою, із загальної оціненої бойової потужності, яку вони мали, ми оцінюємо, що вони становлять від 80 до 85% від того, що вони мали”, – сказав чиновник, який враховує різноманітні фактори – кількість танків, винищувачів, ракетного інвентарю, а також військ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.