Новини

Підірвали два мости, вивозили лопати і відра: як російські окупанти тікали з громади на Житомирщині

Збройні сили повністю звільнили від російських окупаційних військ Житомирську область: найбільших руйнувань від обстрілів ворога зазнали села на півночі регіону в Народицькій громаді. Зокрема, окуповане росіянами село Грезля.

Про це повідомив очільник Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, поки місцеві мешканці не можуть повернутися до звичайного життя. Поля у Народицькій громаді вкриті залишками реактивних боєприпасів, якими ворог крив села. Крім того, вибухонебезпечні предмети можуть бути у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, у лісах, у водоймах, на узбіччях доріг тощо.

“На деокупованих територіях триває розмінування. На превеликий жаль, є випадки, коли на залишених окупантами вибухових пристроях підривались мирні громадяни”, – розповів Бунечко.

Російські окупанти, тікаючи з сіл Житомирської області, знищили авіаударом та підірвали два мости у Народицькій громаді. Крім того, у селах російська армія займалася мародерством, грабували людські помешкання. “За словами місцевих жителів, наприкінці вантажили навіть лопати, відра та тази”, – наголосив очільник області.

Бунечко також нагадав, що на території області зберігає чинність заборона на відвідування лісів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.