Новини

Після різанини в Бучі у Заходу більше не має бути вагань щодо зброї та санкцій — Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після того, що російські окупанти вчинили в Бучі, у Заходу більше не має бути вагань щодо запровадження жорстких санкцій проти РФ.

“Різанина в Бучі має зняти будь-які вагання й небажання на Заході щодо передачі Україні всіх необхідних видів озброєння, включаючи літаки, танки, реактивні системи залпового вогню та броньовані машини для захисту нашої країни та для її звільнення від російських окупантів. Це також стосується й санкцій”, — сказав він BBC HARDtalk.

Нагадаємо, 2 квітня 2022 року мер Бучі Київської області Анатолій Федорук повідомив, що після звільнення міста від російських окупантів у братських могилах поховали 280 людей. За його словами, вулиці Бучі “усіяні тілами”.

Генпрокурор Ірина Венедиктова повідомляла, що зі звільненої від російських окупантів території Київської області вивезли 410 тіл убитих мирних жителів. Володимир Зеленський сказав, що кількість загиблих може бути набагато вищою.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд та інші міжнародні організації направити місії до Бучі Київської області, щоб зібрати докази військових злочинів проти українського народу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.