Новини

Білий дім розкрив розвідувальні дані про новий воєнний план Росії

Детально про це розповів у понеділок у Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

“На нинішньому етапі ми вважаємо, що Росія переглядає свої воєнні дії. Вона переміщує свої сили, щоб зосередити їх для наступальних операцій на сході та частково на півдні України”,- повідомив представник адміністрації президента США.

За його словами, РФ прагнутиме оточити українські сили на сході. Розвідка наразі спостерігає, як російське командування здійснює перекидання сил з півночі України до Донецької та Луганської областей.

“Російські сили вже відходять від Києва до Білорусі, в той час, як Росія, вочевидь, готується відправити десятки додаткових батальйонних тактичних груп з десятками тисяч військових на лінію зіткнення на сході України”, – зазначив Салліван.

За оцінками Вашингтона, “Росія зосередиться на тому, щоб добитися переваги над українськими силами в Луганській і Донецькій областях та захопити значно більшу територію, ніж російські ставленики контролювали до лютого.

Радник Байдена пояснив, що кремль хоче використати будь-який тактичний успіх, аби оголосити про начебто досягнутий прогрес або применшити чи приховати попередні військові поразки.

“Ми очікуємо, що Росія також може розширити військові операції й присутність на інших територіях України, за межами Луганської та Донецької областей”, – додав радник Байдена.

Крім того, за його словами, росіяни мають намір докласти всіх зусиль для утримання Херсона, щоб надалі забезпечувати постачання води до Криму. Не виключається, що сили РФ прагнутимуть скувати українські сили під Миколаєвим, аби вони не змогли повернути контроль над Херсоном.

На півночі Росія, скоріше за все, зберігатиме певний тиск у напрямку Києва. Крім того, очікується, що РФ проводитиме повітряні й ракетні удари по території всієї України з метою спричинити військові та економічні втрати, а чинити терор, у тому числі в таких містах як Одеса, Київ, Харків і Львів.

“Остаточна мета Росії – послабити Україну наскільки вона зможе”, – підкреслив представник Білого дому.

[b] ” ” [/b

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.