Новини

«Скажені кати»: кількість жертв ЗС РФ у Бучі більша, ніж було вбито у Вуковарській різанині — Резніков

Кількість людей, убитих російськими військами у Бучі Київської області, вища, ніж жертв так званої Вуковарської різанини.

Про це у понеділок, 4 квітня, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

“У Бучі кількість загиблих уже більша, ніж у Вуковарі. Постріли у потилицю жінкам і чоловікам із зв’язаними руками — це абсолютна нелюдяність. Ці вбивства не сприймаються як частина війни. Навіть складно їх кваліфікувати як тероризм чи гріх. Це — сутність, природа тих шалених катів, що увірвалися на нашу землю. Востаннє таке робили есесівці”, — наголосив він.

При цьому Резніков висловив упевненість, що російським загарбникам у підсумку все ж доведеться понести відповідальність за свої воєнні злочини.

“Це зло просто не може залишитися безкарним. Наша розвідка послідовно встановлює особи загарбників та вбивць. Усіх! Кожен свого часу отримає те, що заслужив”, — запевнив голова Міноборони.

За останніми даними, російські війська за час свого перебування у Бучі вбили щонайменше 340 людей.

Нагадаємо, що жертвами масового вбивства хорватських полонених і мирних жителів у Вуковарі, скоєного сербськими добровольцями та загонами Югославії у 1991 році, стали від 255 до 264 осіб.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.