Новини

Продукти та засоби гігієни: з Туреччини до Чернівців привезли 13 фур гумдопомоги – фото

13 вантажівок гуманітарної допомоги привезли від добродійників турецького бізнесу до Чернівців.

Супроводжували вантаж представники організації “Червоний Півмісяць”, пише molbuk.ua.

Зустрічали гуманітарну колону Надзвичайний та Повноважний посол Турецької республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, представники Чернівецької обласної організації “Товариство Червоного Хреста України”, обласної військової адміністрації та міської ради.

Як розповів водій Сергій, вони їхали майже три доби з Анкари вздовж усього узбережжя Чорного моря.

“Це майже три тисячі кілометрів. Ми проїжджали через Болгарію, Румунію. Їхали день і ніч, щоби якнайшвидше доставити гуманітарний вантаж. По дорозі трохи відпочивали”, – пригадує чоловік.

У кожній фурі є від 16 до 20 тонн вантажу.

“Нам спростили переїзд через кордони, зробили “зелений коридор”. Швидко оформляли всі документи і пропускали поза чергою. Після цього поїду додому в Харків. Там на мене чекає сім’я, яка не виїхала з міста”, – розповів водій.

У коробках були продукти харчування, засоби гігієни для дітей та дорослих.

Мирослава Островецька голова Чернівецької обласної організації “Товариство Червоного Хреста в Україні”, пояснила, що гуманітарну допомогу розподілятиме національне товариство Червоного Хреста по всій Україні.

За її словами, від початку російського вторгнення в Україну в Чернівці привезли допомогу з понад десяти країн. Це, зокрема, Туреччина, Італія, Іспанія, Франція, Бельгія, Німеччина, Румунія, Корея, Македонія.

Представники обласної військової адміністрації та міської ради подякували послу й турецькому народові за співпрацю та всебічну підтримку України в такий складний час.

“Через труднощі, які виникли у зв’язку з війною, ми були змушені перевести наше посольство з Києва до Чернівців. Тут нас зустріли надзвичайно дружньо, і ми за це дуже вдячні. Ще до нашого переїзду сюди ми налагодили тісні стосунки з владою Чернівців щодо процесу евакуації турецьких громадян з України. Ми вважаємо, що надавати підтримку народові України, який опинився у надзвичайно важких умовах війни, – це наш моральний обов’язок і наша моральна відповідальність”, – розповів Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

До цього часу з Туреччини було доставлено в Україні 49 вантажівок із гуманітарною допомогою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.