Новини

Якщо українці на референдумі підтримають курс на НАТО, будуть ще одні переговори – Арахамія

Очільник переговорної групи з росіянами Давид Арахамія розповів, що в разі підтримки українцями на референдумі збереження перспективи членства України в НАТО, то з росіянами будуть проводити нові перемовини.

Про це Арахамія сказав в ефірі національного телемарафону.

“Якщо буде підписаний такий договір (про гарантії безпеки – ред.), і будемо розуміти, що Україна максимально захищена, то наступною задачею буде внесення змін до Конституції України щодо позаблокового, нейтрального статусу.

І, звичайно, щоби це зробити, ми хочемо провести референдум – тобто це вирішувати буде український народ, а не українські політики. Це дуже важливо для нас, і ми з самого початку на цьому наполягали. І російська сторона спочатку дуже активно протидіяла саме цій нормі, але згодом вони погодились теж, що це єдиний вихід з цієї ситуації.

Якщо народ не обере такий шлях, ну, тоді це буде означати, що договір не буде мати остаточної юридичної сили. І тоді ми повернемось до нових перемовин і тоді будемо це вирішувати якимось іншим шляхом”.

Арахамія пояснив, що, відповідно до законодавства, проведення всеукраїнського референдуму неможливе при воєнному та надзвичайному стані.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.