Новини

Ліжок бракує: які лікарні замість Хотинської ЦРЛ прийматимуть ковід-хворих чернівчан

У Новоселицькій центральній районній лікарні розгорнуть додатково 25 ліжок у відділеннях та 6 – у реанімації, аби надавати допомогу хворим на коронавірус чернівчанам.

Про це під час візиту у медичний заклад домовилося керівництво “будинку з левами”, повідомляє пресслужба ОДА, пише molbuk.ua

Вони також відвідали Герцаївську лікарню та поцікавилися, як тут лікують мешканців Чернівців.

“Вдячний громадам Новоселиччини та Герцаївщини за те, що зголосилися у своїх медичних закладах рятувати чернівчан. Розгорнуті зараз додаткові місця дадуть змогу не доправляти недужих жителів обласного центру у Хотинську районну лікарню”, – зазначив голова ОДА Сергій Осачук.

Як пояснила заступниця голови ОДА Наталія Гусак, наразі пацієнти обох закладів забезпечені киснем. Проте, щоб збільшити кількість ліжок із доступом до нього, влада області передала у Новоселицьку та Герцаївську лікарні по 10 двопотокових концентраторів.

Наразі у Новоселиці лікують 13 чернівчан. На момент госпіталізації вони потребували дотації кисню. У Герці надають допомогу шістьом жителям обласного центру. Двоє з них мають важкий стан, четверо – середньої тяжкості. Усі вони на кисневій терапії.

Раніше повідомлялося, що пацієнтів з коронавірусом та підозрою на COVID-19 із Чернівців почали госпіталізовувати до Хотинської центральної районної лікарні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.