Новини

«Випадковим генералам з нами не по дорозі»: Зеленський позбавив звання двох начальників СБУ

Володимир Зеленський позбавив звання генерала ексначальника Головного управління Внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова та ексначальника Управління СБУ в Херсонській області Сергія Криворучка.

Про це президент повідомив у вечірньому відеозверненні.

“Ті військовослужбовці вищого офіцерського складу, яким щось завадило визначитися, де їхня Батьківщина, які порушують військову присягу, дану на вірність українському народу … неодмінно будуть позбавлені вищих військових звань. Випадковим генералам з нами не по дорозі!”, — наголосив президент і водночас подякував “справжнім героям” зі Служби безпеки.

Зеленський також повідомив, що підписав указ про нагородження 136 військовослужбовців Збройних сил України.

“На північ від Києва, на Чернігівському напрямку, в Сумській області триває вигнання окупантів. Вони й самі усвідомлюють, що більше не витягують тієї інтенсивності бойових дій, яку могли забезпечувати в першій половині березня”, — заявив Зеленський.

Водночас він додав, що це частина тактики окупантів: “Все це не просто так. Ми знаємо їхні задуми. Знаємо, що вони планують і що вони роблять”.

Також, за словами Зеленського, ситуація залишається вкрай складною на Південному напрямку та на Донбасі — там росіяни накопичують потенціал для потужних ударів.

“Будемо захищатися. Будемо робити все, що зможемо, щоб зупинити окупантів і очистити нашу землю від їхніх злих і безглуздих химер”, — наголосив президент.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.